
Prohlídky pivovaru
Od ležáckých sklepů až k pivovarskému komínu, od první myšlenky na pivo až k tomu, jak ho vaříme každý den. Pivovar Bernard vám milerádi ukážeme ze všech stran. Vítejte u nás!


Prohlídka pivovarského provozu
Nebudeme vám ukazovat žádný skanzen. Vezmeme vás do opravdového provozu. Na vlastní chuť a čich se seznámíte se surovinami, které k výrobě piva používáme. Dozvíte se třeba, k čemu potřebujeme skořápky pravěkých řas rozsivek, ochutnáte slad, a na konci rozeznáte mladinu od sladiny. Nemůžeme minout ani varnu, kvasné tanky, ležácké sklepy a stáčecí linku. Ze všeho největší radost nám dělá, když návštěvníci odchází s úplně novým pocitem: že porozuměli duši piva.
PRAVIDELNÉ ČASY PROHLÍDEK
Po-Pá: 16:00So: 11:00; 14:00
Ne: 14:00
Doporučujeme si své místo rezervovat.
Vzhledem k tomu, že vás bereme přímo do reálného provozu, může se stát, že některé části výroby někdy z technických důvodů neuvidíte. O víkendu pivo nevaříme, takže technologii uvidíte, ale ne v plném provozu.
Prostor bohužel není bezbariérový. Vozíky a kočárky se tedy na prohlídku nedostanou.
Zvířátka máme rádi, obzvlášť bernardýny. Na prohlídku s vámi ale jít nemohou, ani je z bezpečnostních důvodů nemůžete nosit.


Pivovarská rozhledna
Pivovar Bernard, město Humpolec i jeho nádherné okolí v srdci Vysočiny – to vše budete mít jako na dlani. Na ochoz kolem funkčního pivovarského komínu vystoupáte po 189 schodech. Mimochodem, za ten výšlap u nás máte malé pivo! Stačí v pivnici předložit označenou dospěláckou vstupenku (70 Kč) na komín.


Historie a současnost Rodinného pivovaru Bernard
Bernard šel od začátku svou vlastní cestou. Kudy se klikatila, si můžete prohlédnout v expozici návštěvnického centra, ve které se nachází i 3D model areálu pivovaru. Expozice je nedílnou součástí prohlídek pivovaru, pouze samotnou expozici není možné navštívit.
Nejbližší akce

Škola čepování piva pro veřejnost
Čepujte jako profík! Jak poznat dobré pivo, jak připravit sklo na pivo, co je to šnyt, hladinka, čochtan a mlíko, jak poladit výčep, aby všechno perfektně…
Umělá inteligence: budoucí Terminátor nebo největší marketingová příležitost 21. století?
Událost je určena pro manažery, marketéry, podnikatele i všechny, kteří chtějí držet krok s technologickým vývojem a hledají efektivní nástroje…
Škola čepování piva pro veřejnost
Čepujte jako profík! Jak poznat dobré pivo, jak připravit sklo na pivo, co je to šnyt, hladinka, čochtan a mlíko, jak poladit výčep, aby všechno perfektně…